Verhalen van inwoners uit Haaksbergen, die uit de doeken doen hoe ze de 61-uur durende stroomstoring in november 2005 doorstonden en de lessen die ze eruit hebben getrokken.
Op 25 november 2005 viel in het Twenste Haaksbergen tijdens hevige sneeuwval de stroom uit door een geknapte hoogspanningskabel. Tijdens de 61 uur die de stroomstoring duurde, zat men zonder licht, centrale verwarming, supermarkt, televisie, mobiele telefoon en met al die andere, niet-voorziene ongemakken in kou en donker. Per brief en rondrijdende omroeper werden de inwoners op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Hoe hebben zij die drie dagen doorstaan, hoe hebben ze zich verwarmd, de koeien zonder machine gemolken, de supermarkt opengehouden? De twee regisseurs hebben diverse verhalen opgespoord en met een ouderwetse bandrecorder, steeds in beeld, vastgelegd. Ook laten ze betrokkenen scenes uit die dagen naspelen. Behalve de inventiteit en praktische oplossingen valt de regisseurs op dat eigenlijk niemand de neiging had te verkassen. Dat zullen we toch moeten leren: in de toekomst zullen stroomstoringen hoogstwaarschijnlijk aan de orde van de dag zijn door het rap toenemende energieverbruik in de wereld.

Credits

Omroep
VPRO TV
Distributie
VPRO TV

Titel: Warme verhalen - voor bij de centrale verwarming
Jaar: 2006
Duur : 31 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still