Ga naar inhoud
WalkTheLand_still_1[1].jpg

Walk the Land

Regie: Peter Delpeut


Peter Delpeut en Stef Tijdink keren terug naar Noord-Engeland, waar ze twintig jaar geleden de reisfilm In Loving Memory maakten. Ze werden toen verliefd op het landschap van de Yorkshire Dales en het ‘Engelse van de Engelsen’. Zou dat land nog bestaan?

Peter Delpeut en Stef Tijdink keren terug naar Noord-Engeland, waar ze twintig jaar geleden de reisfilm In Loving Memory maakten. Ze vonden een ander land. Niet omdat de Engelsen waren veranderd, maar omdat ze anders keken. Walk the Land werd een film over de Engelse obsessie met wandelen en de romantiek van de countryside. Maar het beeld daarvan bleek dubbelzinniger dan verwacht. ‘Van wie is een landschap?’ was een vraag die zij zich niet eerder hadden gesteld. Achter elk uitzicht gaan verzwegen geschiedenissen schuil, leerden zij. En ze spraken Engelsen die ze twintig jaar geleden niet zagen.

Credits

Producent
Sound Design
Set geluid
Geluidsnabewerking
Postproductiebedrijf
Productiebedrijf
Docmakers
Omroep
HUMAN
Postproductiebedrijf
Amator Postproductie
Titel: Walk the Land
Jaar: 2022
Duur : 55 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

WalkTheLand_still_2[1].jpg
WalkTheLand_still_3[1].jpg