Ga naar inhoud
Still

Walgett War

Regie: Hans Heijnen
Documentaire over het Australische plaatsje Walgett. De lokale verhoudingen worden beheerst door de tegenstellingen tussen aboriginals en de blanke bewoners.
Documentaire over het Australische plaatsje Walgett, op zo'n 800 kilometer van Sydney. De lokale verhoudingen worden beheerst door de tegenstellingen tussen aboriginals en de blanke bewoners. Het centrum van het plaatsje wordt permanent bewaakt door videocamera's. Volgens de politie en blanke winkeleigenaren om geweld van dronken aboriginals te voorkomen. De aboriginals voelen zich op alle fronten gediscrimineerd. Hoe kan het anders dat er bijna alleen maar aboriginals worden voorgeleid aan de blanke, plaatselijke rechter?

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
VPRO TV
Titel: Walgett War
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still