Docu­men­taire over het Australische plaatsje Walgett. De lokale verhoudingen worden beheerst door de tegen­stellingen tussen aborig­i­nals en de blanke bewoners.
Docu­men­taire over het Australische plaatsje Walgett, op zo’n 800 kilo­meter van Sydney. De lokale verhoudingen worden beheerst door de tegen­stellingen tussen aborig­i­nals en de blanke bewoners. Het centrum van het plaatsje wordt perma­nent bewaakt door video­cam­era’s. Volgens de politie en blanke winkeleigenaren om geweld van dronken aborig­i­nals te voorkomen. De aborig­i­nals voelen zich op alle fronten gedis­crim­i­neerd. Hoe kan het anders dat er bijna alleen maar aborig­i­nals worden voorgeleid aan de blanke, plaat­selijke rechter?

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: Walgett War
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte