Ga naar inhoud
Stills

Wacht maar af

Regie: Susan Koenen

Haar klasgenoten vallen massaal voor zangeressen als Billie Eilish, maar de eigenzinnige Emma (15) zweert bij Ramses Shaffy. Haar boosheid over de pestkoppen op school zet ze in deze korte documentaire om in vurige liedjes. Haar tijd komt nog wel.

De vijftienjarige Emma wil zelf ooit graag artiest worden, net als haar idool Ramses Shaffy. Dit documentaire portret laat zien hoe ze voorlopig nog is veroordeeld tot een leven op school met pestende klasgenoten. Emma droomt ervan om hen én haar kritische familie omver te blazen met haar muziek. Maar dan moet ze het wel aandurven om een band te formeren en op het podium te springen. Om moed te verzamelen, dwaalt ze door Amsterdam in Shaffy's voetsporen en schrijft ze haar gevoelens van zich af in vurige liedjes. Wacht maar af…

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Geluidsnabewerking
Animatie
Research
Scenario
Productiebedrijf
Komedia
Distributie
Komedia
Titel: Wacht maar af
Jaar: 2023
Duur : 50 minuten
Soort: Korte Documentaire
Editie: NFF 2023
Premières

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills