Ga naar inhoud
Still

Vuurdoop

Regie: Sander Francken
Korte opdrachtfilm waarin een stoere leerling-vrachtwagenchauffeur zijn eerste buitenlandse ritje maakt. Een auto-ongeluk onderweg bezorgt de jongen een nachtmerrie die dreigt uit te komen. Bekroond met een Gouden Kalf voor de Beste Korte Film.
Vuurdoop is een korte opdrachtfilm van de Bedrijfsvereniging voor het Vervoer. Te zien is hoe een stoere leerling-vrachtwagenchauffeur samen met zijn ervaren, maar door een overdosis aan zelfvertrouwen vaak onvoorzichtige bijrijder, zijn eerste buitenlandse ritje maakt. Een auto-ongeluk onderweg bezorgt de jongen een nachtmerrie die dreigt uit te komen. Bekroond met een Gouden Kalf in 1988.

Credits

Production Design
Muziek
Het Paleis van Boem
Productiebedrijf
Iras Filmproduktie
Titel: Vuurdoop
Jaar: 1988
Duur : 30 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 1995
15 Jaar Nederlands Film Festival

Gouden Kalf winnaar

Beste Korte Film (1988)
Sander Francken

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still