Ga naar inhoud
Still

Vroeger kon je lachen

Regie: Bert Haanstra
Eerbetoon aan Simon Carmiggelt, met een collage van een aantal van diens beroemde Kronkels. In vele korte scènes werken bijna alle bekende Nederlandse acteurs en actrices mee.
Eerbetoon aan Simon Carmiggelt. Naar aanleiding van diens zeventigste verjaardag verfilmde Haanstra in collagevorm een aantal van de beroemde Kronkels. In vele korte scènes werken bijna alle beroemde Nederlandse acteurs en actrices mee. Met onder andere Kees van Kooten als een vieze man die een boekje wil laten signeren door Carmiggelt. Carolien van de Berg won voor deze film een Gouden Kalf voor Beste Actrice.

Credits

Producent
Set geluid
Coproducent
VARA (niet actueel)
Productiebedrijf
Bert Haanstra Films
Omroep
VARA TV
Titel: Vroeger kon je lachen
Jaar: 1983
Duur : 1 uur, 28 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1983
Jaaroverzicht

Gouden Kalf winnaar

Beste Actrice (1983)
Carolien van den Berg

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still