Ga naar inhoud
Still

Vroeger is dood

Regie: Ine Schenkkan
Speelfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Inez van Dullemen over het moeizaam en langdurig proces van van het oud worden van een dementerend ouderpaar, gezien en beleefd door de ogen van hun dochter.
Speelfilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Inez van Dullemen gaat over het moeizaam en langdurig proces van het oud worden van een ouderpaar; de aftakeling, het dementeren en het uiteindelijk sterven. Dit wordt gezien en beleefd door de ogen van hun dochter, de schrijfster Inez van Dullemen. De film werd in 1987 bekroond met twee Gouden Kalveren, voor Beste Lange Speelfilm en Beste Actrice (filmdebuut Jasperina de Jong).

Credits

Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
Linden Film BV
Titel: Vroeger is dood
Jaar: 1987
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2005
25 Jaar NFF

Gouden Kalf winnaar

Beste Lange Speelfilm (1987)
Jos van der Linden
Beste Actrice (1987)
Jasperina de Jong

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still