Ga naar inhoud
Still

Vreemd bloed

Regie: Johan Timmers
Licht surrealistisch drama over opstandige telg van een dictatoriale slager, tegen de achtergrond van oprukkende nieuwbouw, moderne regelgeving en de veranderende tijdgeest van de jaren '60 en '70.
Een licht surrealistisch drama rond een ouderwetse slagersfamilie in de jaren '60 en '70, tegen de achtergrond van oprukkende nieuwbouw, moderne regelgeving en de veranderende tijdgeest. Een van zijn vak bezeten slager dwingt zijn kinderen met harde hand in zijn voetsporen. Debuterend speelfilmregisseur Timmers bekijkt de gebeurtenissen vanuit het perspectief van de jongste zoon, een gevoelig kind dat zich, met steun van zijn grootmoeder verzet tegen deze patriarchale predestinatie. Hij botst dramatisch met zijn vader - die door zijn onbeheerste slagwerk ook al uit de plaatselijke fanfare wordt gegooid. Het scenario van Maria Goos (Pleidooi, Oud geld) plaatst de familieruzies in het kader van een generatiewisseling in Nederland, waarbij sommigen zich heftig verzetten tegen een toekomst die door anderen juist wordt omarmd. Symbool voor de nieuwe tijd is een 'modelslagerij' in het dorp, wit en glimmend, die wordt geopend door de oudste zoon Cor, samen met zijn voluptueuze Italiaanse echtgenote.
Titel: Vreemd bloed
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 27 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Vrouwelijke Bijrol (2010)
Viviane De Muynck

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still
Still