Ga naar inhoud
Still

Vox Populi

Regie: Eddy Terstall
Een doorgewinterde politicus met een midlifecrisis stelt zich steeds verder open voor 'de stem van het volk'. Dit doet hem al snel stijgen in de peilingen, wat de ijdele man uitstekend bevalt.
Jos is een doorgewinterde politicus met een midlifecrisis, van een bijzonder politiek correcte partij die er slecht voor staat. Als zijn dochter Zoë een nieuwe relatie krijgt met Sjef, een jonge marechaussee, komt Jos in aanraking met de volkse logica van zijn nieuwe schoonfamilie. Dit heeft ingrijpende gevolgen voor zijn politieke optreden en zijn privéleven. Sjefs vader Nico, Jordanees, is autohandelaar en haat politici. Hij heeft een groot hart, maar ook een geheel eigen gevoel voor rechtvaardigheid en logica. Sjefs zwager heeft een plan om de partij van Jos de grootste te maken. Jos stelt zich steeds verder open voor 'de stem van het volk' en begint de standpunten van de schoonfamilie te gebruiken in de politiek. Dit doet hem al snel stijgen in de peilingen, wat de ijdele man uitstekend bevalt.
Titel: Vox Populi
Jaar: 2008
Duur : 1 uur, 37 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Spiegel van Holland

Gouden Kalf winnaar

Beste Mannelijke Bijrol (2008)
Ton Kas

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still