Ga naar inhoud
Still 1

Voor de stilte

Regie: Thomas Stokmans
Kort drama waarin Cécile in de dagen voor de begrafenis van haar echtgenoot van zeer dichtbij wordt gevolgd. De realiteit dat haar geliefde niet meer terugkomt, dringt maar langzaam tot haar door.
Terwijl haar pas overleden man opgebaard ligt, druppelen de eerste mensen al binnen om te helpen. Cécile's huis wordt in dit korte drama met de beste bedoelingen volledig overgenomen door vrienden en familie. Er moet gegeten worden en kaarten verstuurd. De schaarse momenten waarop ze alleen is, bieden haar ruimte om de realiteit stukje bij beetje toe te laten: het afscheid nadert onherroepelijk. Pas bij thuiskomst na de uitvaart is ze alleen, in de overdonderende stilte.

Credits

Production Design
Sound Design
Cast (hoofdrol)
Productiebedrijf
Stokmans Productions
Titel: Voor de stilte
Jaar: 2021
Duur : 13 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021
Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still 5
Still 6