Ga naar inhoud
Still

Voor de eeuwigheid

Regie: Arno Kranenborg
Handelaar in Mercedes oldtimers Pim is diepgelovig. Zijn grote liefde Nieske ziet zijn geloof met twijfel aan, maar als ze zich niet overgeeft aan het geloof kan ze hem niet volgen in de eeuwigheid.


Het geloof speelt een steeds grotere rol in het leven van Pim, handelaar in klassieke Mercedes-Benz auto's. Hij ziet het steeds meer als zijn missie om zijn omgeving te overtuigen van het woord van God en de letterlijke betekenis van de Bijbel. Alleen zo bereik je het eeuwige leven. Dat zou voor Pim veel van zijn glans verliezen als zijn vrouw Nieske, die kraamverpleegster is, hem niet daarin volgde. Zij ziet zijn nieuwe bestemming echter met reserve aan. Kiest ze uiteindelijk voor God, en daarmee voor haar man? Voor de eeuwigheid laat Pim zien terwijl hij met een vriend diensten bezoekt en in discussie gaat met islamitische klanten over het christendom als het enige ware geloof. Hij vertelt hoe hij steeds geloviger is geworden, terwijl Nieske haar angst uit, dat hij in een sekte terecht is gekomen.

Credits

Producent
Set geluid
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
kvfilms
Omroep
NCRV TV
Titel: Voor de eeuwigheid
Jaar: 2011
Duur : 1 uur, 2 minuten
Soort: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still