Peter Delpeut, vaste dramaturg van dansgezelschap LeineRoebana, betreedt de dansstudio ditmaal als filmmaker. Het resultaat: een filmische choreografie van close-ups en uitdrukkingen in de intimiteit van de repetitieruimte.
De vaste dramaturg van dansgezelschap LeineRoebana betreedt de dansstudio, ditmaal in hoedanigheid van filmmaker. In de bijzondere intimiteit van de studio registreert de camera van Peter Delpeut het ‘denkende repeteren’ van de dansers. Het resultaat is een choreografie van filmische close-ups, waarin de uitdrukkingen van de dansers centraal staan; het gezicht als podium van de dans. Zo vormen de introverte, ingespannen, vrolijke, intieme, extraverte en uitdagende gezichten een portret van een eigenzinnig dansgezelschap.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Muziek
DAAU Die Anarchistische Abendunterhaltung

Titel: Voor de dans - Dedicated to Dance
Jaar: 2015
Duur : 22 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2015

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still