Ga naar inhoud
Stills

Voor Aap

Regie:
Als Rein voorstelt dat het enige meisje van kleur, Nila, in de klas in de schoolmusical een aap speelt, is er voor de leraar maar één conclusie mogelijk. Maar is dat wel terecht?
De achtjarige Nila is het enige kind van kleur in een witte klas. Haar beste vriend is de verlegen Rein. Als de meester tijdens de voorbereiding van de schoolmusical vraagt wie de rol van aap kan spelen, zegt Rein dat Nila dat moet doen, omdat zij dat het beste kan. De leraar wordt boos en straft hem - maar Rein noch Nila snappen wat hij fout heeft gedaan. De film speelt met vooroordelen en het ongemak over afkomst van volwassenen.

Credits

Regie
Producent
Creative producer
Uitvoerend Producent
Production Design
Titel: Voor Aap
Jaar: 2021
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills