De opvolger van Costa! speelt zich af in en rond Mallorca. De roman­tische komedie gaat over acht schoolver­laters die door de vader van een van hen worden uitgen­odigd een weekje uit te waaien op zijn zeiljacht.
Nijen­huis’ opvolger van zijn succes­film Costa! speelt zich af in en rond een zomers Mallorca. De roman­tische komedie gaat over acht Twentse schoolver­laters die na hun eindex­amen van de vader van Hans (Cas Jansen), ondernemer Nijhuis, de uitn­odiging krijgen een weekje uit te waaien op zijn zeil­jacht op de Middel­landse Zee. Geheel uit eigen­be­lang, want de voor­waarde is dat Hans zijn oudere broer Ties (Daan Schu­ur­mans) omkoopt en terughaalt naar Neder­land om samen het fami­liebedrijf te runnen. Maar Ties droomt van een carrière als muzikant hoewel hij zijn Twentse accent als dilemma ziet. Op de boot spelen zich allerlei liefdes­perikelen af en de opvarenden moeten stuk voor stuk belan­grijke beslissingen nemen.Vooral Hans heeft grote moeite met zijn missie. Tijdens een geheime Full Moon Party op het nabi­jgelegen Formentera, ziet Ties met behulp van een Amster­damse zangeres (Ellen ten Damme) kans door te breken en maakt Hans een shock­erende keuze. Bekroond als Gouden en Platina Film.

Titel: Volle maan
Jaar: 2002
Duur : 1 uur, 36 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2003

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Platina Film (400.000 bezoekers speelfilm) (2002)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01