Ga naar inhoud
Filmisch essay over het werk van 'wederopbouwcineast' Herman van der Horst (1911-1976), één van de beste documentairemakers die Nederland heeft gekend.
Filmisch essay over het werk van 'wederopbouwcineast' Herman van der Horst (1911-1976), gemaakt in het kader van een aan Van der Horst gewijd retrospectief tijdens het Nederlands Film Festival 1994. Hoewel Van der Horst zowel nationaal als internationaal gezien werd als één van de beste documentairemakers die Nederland heeft gekend, raakte zijn werk in de jaren zestig , na de opkomst van een nieuwe generatie filmmakers, in de vergetelheid. Voetnoten bij een oeuvre laat fragmenten uit alle twintig films van Van der Horst zien. De fragmenten, hoe kort ook, worden door sprekende en/of 'stille' getuigen toegelicht. Op deze wijze schetst de film een beeld van het tijdsbestek, dat Van der Horst net als iedere andere Nederlander dagelijks omringde, maar waarvan hij zich zowel in zijn persoonlijk leven als in zijn films meer en meer isoleerde.

Titel: Voetnoten bij een oeuvre
Jaar: 1994
Duur : 42 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1994

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.