Hoe het voelt om halsoverkop je vertrouwde omgeving te moeten verlaten, je in een onzekere vlucht te storten om vrij te kunnen zijn en niet meer in angst te hoeven leven, dat toont deze onconventionele dansfilm in een heel herkenbare setting.
Hoe zou het zijn als vluchtelingen niet meer 'die anderen' zijn? Deze dansfilm laat Nederlanders een vlucht zien vanuit hun eigen vertrouwde omgeving. Een groep dansers vlucht vanuit een typisch Nederlands dorp, via het bos en de duinen de zee in, hun vrijheid tegemoet. Onderweg worstelend met de natuur en haar onvoorspelbare krachten; obstakels die overwonnen moeten worden om een vlucht tot een goed einde te brengen. De makers, regisseur Wiam Al-Zabari en choreografe Krisztina de Châtel, zijn beiden zelf hun thuisland ontvlucht.

Titel: Vlucht
Jaar: 2018
Duur : 14 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2018

DansDramaPolitiekMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.