Het kampeeruitje van een broer en zus wordt in deze dialoogloze experimentele film begeleid door een verhalende soundtrack. 'We were going to the country, because we were looking for something.'
'We trokken naar het platteland, omdat we iets zochten (...) wat we thuis niet konden vinden.' Met die liedtekst begint en eindigt deze dialoogloze experimentele film. Een broer en zus kamperen bij een weiland. Losse geluiden (een rits, een schommel) op een stille achtergrond begeleiden het opzetten van de tent en het maken van een stropop, terwijl wolken regen voorspellen. 's Nachts licht een zaklamp details uit in het donker.

Credits

Producent
Scenario
Montage
Productiebedrijf
One Day Film
Distributie
De Filmbank

Titel: Vloed
Jaar: 2006
Duur : 11 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Hoofdprogramma
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.