Ga naar inhoud
Stills

Vlekkeloos

Regie: Emma Branderhorst
Tijdens haar menstruatie durft de vijftienjarige Ruby haar moeder niet te vragen om tampons of maandverband, omdat ze weet dat daar eigenlijk geen geld voor is.
De vijftienjarige Ruby woont samen met haar moeder en haar jongere zusje in een kleine flat in een buitenwijk. Haar moeder draait dubbele diensten om het gezin te onderhouden en Ruby voelt zich verantwoordelijk voor haar zusje. Wanneer Ruby ongesteld wordt en ze erachter komt dat er geen maandverband of tampons meer in huis zijn, wil ze haar moeder niet lastigvallen met deze vraag. Haar moeder heeft al problemen genoeg. Om niemand in haar omgeving tot last te zijn probeert ze het zelf op te lossen.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Kostuumontwerp
Sound Design
Set geluid
Titel: Vlekkeloos
Jaar: 2021
Duur : 16 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills