Ga naar inhoud
Still

Vlees

Regie: Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs
Een slager is vol van zijn perverse seksuele fantasieën en beleeft ze graag met zijn echtgenote en filmend slagersmeisje. Na een feestelijke avond wordt de vleesliefhebber dood aangetroffen.
Een ambachtelijke slager beleeft zijn perverse seksuele fantasieën met zijn echtgenote tussen de hangende kadavers. Het filmende slagersmeisje voelt zich ook aangetrokken door het erotische gevlei van de slager. Hoewel de slagerswaar er gaandeweg afstotelijker uit gaat zien, eten alle personages het vlees met smaak. Wanneer na een feestelijke avond de slager naakt en vermoord wordt aangetroffen, moet een rechercheur op zoek naar de dader. Vlees, naakt en expliciete taal komen steeds terug in deze absurdistische en bij vlagen film noir-achtige lowbudgetproductie. Door middel van vertraging, snelle montage en personages die eigenhandig een klein digitaal cameraatje ter hand nemen, groeit de verwarring over wat echt is en wat fantasie. Filmmakers Seyferth en Nieuwenhuijs kozen voor deze vierde gezamenlijke speelfilm opnieuw voor vooraanstaand theateracteur Titus Muizelaar, voor de dubbelrol van slager en rechercheur. Ook slagersmeisje Nellie Benner was in een eerdere filmproductie te zien: Crepuscule.
Titel: Vlees
Jaar: 2010
Duur : 1 uur, 25 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2010
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still