Ga naar inhoud
Zwarte komedie over een naïeve boer die op zijn vijftigste toch eindelijk een keer aan de vrouw wil. Op een vrijgezellenavond wordt hij verliefd op de volkse Tonia.
Zwarte komedie over een naïve boer die op zijn vijftigste toch eindelijk een keer aan de vrouw wil. Als domste zoon uit een rijtje van veertien kinderen werd hij altijd klein gehouden door zijn ouders. De andere kinderen gingen studeren en Gerrit nam de boerderij over. Op een alleenstaandenavond wordt Gerrit verliefd op de volkse Tonia. Tonia, haar twee zonen en een dubieuze handlanger vol met creatieve financiële adviezen, zien in een huwelijk met Gerrit hun beurzen al vollopen. Na de bruiloft is de lol er voor de boer al snel vanaf. Tonia en haar trawanten zijn alleen nog maar bezig om meer geld uit de boerderij te slepen. Als volgens Tonia's zoon de ombouw van melkvee naar slachtvee nog meer geld zal genereren, moet er gezocht worden naar goeie dikbillen. Ze vertrekken naar Guatamala.

Credits

Uitvoerend Producent
Scenario
Production Design
Set geluid
Productiebedrijf
VPRO TV

Titel: Viva boer Gerrit
Jaar: 2000
Duur : 50 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still