Ga naar inhoud
Na viral te zijn gegaan met een videoclip, leert twintiger Nina hoe haar identiteit haar kansen in het medialandschap beïnvloedt. In haar voordeel en haar nadeel.
Twintiger Nina en haar twee vriendinnen gaan viral met een videoclip. Ze ontvangen een uitnodiging om aan te schuiven bij de grootste live tv-show van het land. Terwijl de drie al in feeststemming zijn om hun grote doorbraak, vindt Nina’s broer dat ze deze kans moet grijpen om zich uit te spreken tegen racisme. Nina’s twijfel groeit: moet ze gaan voor haar carrière óf moet ze een statement maken als ondervertegenwoordigde zwarte filmmaker?

Titel: Viral
Jaar: 2021
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Studentencompetitie, Genomineerd Talent Awards 2021
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Viral05.jpg
Viral03.jpg