Aan de hand van een jongen die vergeefse pogingen doet een reis mee te maken, geeft Vieren maar! een beeld van het zware werk aan boord van een vissersboot.
Documentaire geeft een beeld van het zware werk aan boord van een vissersboot. Een jongen die de bemanningen helpt hun trawlers klaar te maken om naar de visgronden te vertrekken, doet vergeefse pogingen een reis op een vissersboot mee te maken. Vanaf een pier waar de golven op stuk slaan verbeeldt hij zich mee te varen. Hoewel er boven de visgronden een storm opsteekt laat de schipper toch de netten uitzetten en werken de mannen door op het zwaar rollende schip. Golven slaan over het schip evenals thuis over de pier waar de jongen naar huis rent.

Titel: Vieren maar!
Jaar: 1954
Duur : 24 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Retrospectief
Editie: NFF 1994

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.