Ga naar inhoud
Zwarte actiekomedie waarin de criminele snackbarhouder Bennie met zijn 'broer', een necrofiele serieverkrachter, op jacht gaat naar geld om de illegale lever voor hun stervende vader te bekostigen.
Zwarte actiekomedie over de onnozele crimineel Bennie die na zijn vrijlating uit de gevangenis wordt geconfronteerd met zijn stervende pleegvader Mats. Die vraagt Bennie om diens echte zoon Koen uit een Belgische cel te halen. Na een met veel special effects gemaakte spectaculaire ontsnapping blijkt Koen een necrofiele serieverkrachter te zijn. Toch gaan 'de zonen' samen op jacht naar geld voor een nieuwe lever voor vader Mats. Oliehoeks debuutfilm toont harde actiescènes waarin auto's door de lucht vliegen en een vliegtuig rakelings langs een terminal vliegt.

Titel: Vet hard
Jaar: 2005
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Doven & Slechthorenden, Gast van het Jaar - Jack Wouterse
Editie: NFF 2009

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2005)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Still
Still
Still