Journalist Frénk van der Linden worstelt met de vroege scheiding van zijn ouders, die elkaar inmiddels al veertig jaar weigeren te zien. Pijnlijke herinneringen houden alle betrokkenen in de tang.
Journalist Frénk van der Linden worstelt nog altijd met de vroege scheiding van zijn ouders. Ze zijn inmiddels bejaard en weigeren elkaar al veertig jaar te zien. Toch hoopt hij ze in een laatste poging samen te brengen om te praten over het verleden. Mallant filmt Van der Linden in de huizen van zijn ouders, waar hij emotionele gesprekken met hen voert over het gestrande huwelijk. Het wordt al snel duidelijk dat deze familie uit de Bollenstreek veel ellende voor de kiezen kreeg - en de inmiddels volwassen kinderen daar veelal de dupe van werden. De ouders vinden het nog steeds moeilijk om de pijnlijke herinneringen op te halen. Het gezinsboek met foto's ligt bijvoorbeeld al die jaren onder moeders bed: 'Ik kon het niet opbrengen ernaar te kijken.' Hun eigen moeilijke familierelaties, de ruzies, het leven in die tijd en tragische gebeurtenissen worden besproken, gelardeerd met persoonlijke geluidsopnames, oude familiefoto's en beelden van de bollensreek door de jaren heen. Ook bezoeken Frénk en zijn zus het huis uit hun jeugd, 'waar de koude oorlog begon.'

Credits

Production Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Figuli Producties
Omroep
NCRV TV

Titel: Verloren band - de scheiding van mijn ouders
Jaar: 2009
Duur : 52 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2009

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01