Documentaireserie waarin een beeld wordt geschetst van de dagelijkse gang van zaken in het psychiatrisch centrum Vogelenzang in Bennebroek.
Laatste twee delen uit de vijfdelige documentaireserie Verhalen van Vogelenzang waarin een beeld wordt geschetst van de dagelijkse gang van zaken in het psychiatrisch centrum Vogelenzang in Bennebroek. In aflevering 4, getiteld Ik heb toch alles verpest, maken we kennis met een vrouw die na een mislukte zelfmoordpoging moet besluiten of ze door wil gaan met haar behandeling en zien we hoe verpleegkundige Hans omgaat met agressieve en suïcidale patiënten. Ik hoor hier helemaal niet thuis, het slotdeel van de serie, belicht de problemen van een oudere vrouw die de afgelopen decennia al 23 keer in een psychiatrische inrichting werd opgenomen en denkt dat ze Vogelenzang nooit meer zal verlaten.

Credits

Productiebedrijf
K&B
Omroep
AVRO TV

Titel: Verhalen van Vogelenzang- deel 4 en 5
Jaar: 1996
Duur : 1 uur, 40 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1996

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01