Portret van de familie van Lech, een Pool die in Nederland in de bouw werkt. Ondanks Lechs afwezigheid draait het leven in zijn dorp om hem en is zijn familie geheel van hem afhankelijk.
Lech is een Poolse werknemer in Nederland in de bouw. Hij werkt echter illegaal en daarom was het onmogelijk hem in beeld te krijgen. Dat leidde bij filmmaakster Carin Goeijers tot het idee om naar Lechs vaderland te reizen en het verhaal van zijn achtergebleven familie te filmen. Hun leven draait om Lech; daarmee wordt de afwezige het middelpunt van de originele documentaire Verhaal van verlangen. Lechs familie woont in het troosteloze dorpje Sawin, waar veel werkloosheid heerst. Er is weinig meer te beleven dan televisiekijken. Men hoopt er op betere tijden. Lech doet zijn best: hij heeft in zijn achtertuin een groot, Westers uitziend huis opgetrokken, maar dat is nog lang niet klaar. Zijn vrouw, verlangend uitziend naar de terugkeer van Lech, maakt zich zorgen over het gebrek aan geld voor het afbouwen van het huis.

Credits

Producent
Set geluid
Productiebedrijf
Paul de Bont Producties
Omroep
NCRV TV
Distributie
Paul de Bont Producties

Titel: Verhaal van verlangen
Jaar: 2001
Duur : 36 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01