Documentaire over de gevolgen van dementie. Documentairemaakster Ireen van Ditshuyzen volgde met de camera vier jaar lang een aantal Amsterdammers die aan een vorm van dementie lijden.
Documentaire over de gevolgen van dementie. Documentairemaakster Ireen van Ditshuyzen volgde met de camera vier jaar lang een aantal Amsterdammers die aan een vorm van dementie lijden. De Amsterdammers namen deel aan het onlangs afgesloten Amstelproject, een langlopend en grootschalig onderzoek naar vroegtijdige herkenning van verschillende soorten dementie, in het bijzonder de ziekte van Alzheimer. De in fases gefilmde documentaire laat zien hoe de diagnose het leven van vier dementerende Amsterdammers op zijn kop zet en het begin is van een pijnlijke en turbulente laatste levensfase. Naast de verhalen van patiënten en hun partners is er ook aandacht voor de medische aspecten van dementie en de rol van de professionele verzorging.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
IDTV Docs

Titel: Vergeten I - IV
Jaar: 1994
Duur : 2 uur
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 1994

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01