Controversiële film waarin de filmmaker een groep randfiguren exploiteert en manipuleert die hij op straat is tegengekomen. Is de kijker een onschuldige voyeur of een passieve medeplichtige?
Cyrus Frisch maakte een moreel niet te verteren film waarin de duivel hem beveelt om de grenzen van het acceptabele te overschrijden en zijn hoofdrolspelers te gronde te richten. Zonder schaamte exploiteert de regisseur het leed van een groep randfiguren. Onder hen alcoholist en hoerenloper Nico en de aan een zeldzame ziekte lijdende Peter. Op provocerende wijze worden de 'acteurs' gemanipuleerd. Is de kijker een onschuldige voyeur en de filmmaker een amorele sensatiezoeker, of is de kijker een passieve medeplichtige?

Credits

Scenario
Muziek
Soundpalette
Productiebedrijf
Phanta Film
Stichting Filmkracht
Distributie
The Upstream Pictures BV

Titel: Vergeef me
Jaar: 2001
Duur : 1 uur, 23 minuten
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 2013

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.