Ga naar inhoud
Portret van de laatste bewoners van het Belgische dorpje Doel dat moet verdwijnen in het slib van de Westerschelde om plaats te maken voor een nieuwe haven van Antwerpen.
Het Belgische dorpje Doel word bedreigd. Het moet verdwijnen in het slib van de Westerschelde om plaats te maken voor een nieuw havendok van Antwerpen. Het is niet de eerste keer dat er een dorp verdwijnt in de Schelde. In 1570 verdronken er door de Allerheiligenvloed vier dorpen van het Land van Saeftinge. Al eeuwen rusten de huizen en de mensen er onder het slib. Door de werking van eb en vloed komen er regelmatig resten uit deze oude tijd bovendrijven. Doel staat eenzelfde lot te wachten. In Verdronken land vertellen de amateur-archeoloog, de schaapsherder, de pastoor en de ex-veldwachter hoe het vroeger was, over wat de overblijfselen ons zeggen en over het gebroken verzet tegen de ondergang van Doel.

Credits

Set geluid
Productiebedrijf
Jura Filmprodukties

Titel: Verdronken land
Jaar: 2001
Duur : 50 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2001

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still