Ga naar inhoud
Speelfilm die laat zien welke enorme veranderingen er in het Nederland van de jaren '60 plaatsvonden. De film toont de veranderende wereld gezien door de ogen van een 9-jarig katholiek meisje.
Verder dan de maan is de eerste Nederlandse speelfilm die laat zien welke enorme veranderingen er in het Nederland van de jaren zestig plaatsvonden. De film toont de veranderende wereld anno 1969 gezien door de ogen van een negenjarig katholiek meisje, Caro (een debuut van Neeltje de Vree), die een levendige fantasie heeft over het geloof. Ze raakt in verwarring als de nieuwe technologische ontwikkelingen moeilijk te rijmen blijken met wat de pastoor en haar ouders haar vertellen. Caro begrijpt niet dat Jezus de mensen toestaat naar de maan te vliegen, want daarboven is Zijn hemel. Van haar moeder, voor de zoveelste keer in verwachting, en haar tante hoort ze over echtscheiding en de pil. En van haar vader mag ze niet omgaan met haar protestante vriendje. De wereld is ingewikkeld. Haar moeder is veel te druk met het grote gezin en haar vader kan haar niet helpen omdat hij aan de drank is. Ook dat baart Caro zorgen, want binnenkort viert ze haar eerste communie en er is haar alles aan gelegen het feest goed te laten verlopen. Caro laat haar vader beloven niet meer te drinken. In ruil belooft zij haar zwemvrees te overwinnen.

Titel: Verder dan de maan
Jaar: 2003
Duur : 1 uur, 45 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gast vh Jaar: Johanna ter Steege
Editie: NFF 2006

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still