Ga naar inhoud
Roadmovie in IJsland. Snorri ziet de kans aan zijn dorp te ontsnappen door in Reykjavik te gaan studeren in rook opgaan. Een ontmoeting met Anna, die naar Reykjavik moet, brengt hen beide naar de hoofdstad.

De sombere Snorri woont bij zijn oom in een IJslands dorpje. Elke dag controleert hij te voet een kilometerslange omheining. Wanneer hij een brief krijgt dat de opleiding die hij wilde gaan volgen in Reykjavik is opgeheven, stort zijn wereld in. Terwijl hij doelloos in zijn ooms auto rondrijdt ontmoet hij Anna. Ze is totaal overstuur en moet en zal naar Reykjavik. Snorri besluit haar te brengen, waarna een fascinerende reis door IJsland volgt.

Titel: Vegleysa (Wegloos)
Jaar: 2011
Duur : 40 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: Jaaroverzicht, NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2011

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still