Ga naar inhoud
Stills

Varken

Regie: Jorn Leeuwerink
Een heel groot varken is met zijn snuit het elektriciteitsnetwerk voor een stad vol dieren. Hij slaapt lekker door terwijl de anderen hem gebruiken. Maar hoe lang kan dat goed gaan?
Alle dieren in de dierenstad krijgen door dat ze de snuit van het varken kunnen gebruiken voor stroom. Eerst gebruiken ze hem voor simpele dingen; een warme kruik voor de kat of een scheerapparaat voor de vacht. Dan koppelen ze de hele stad aan de snuit. Dat moet een keer helemaal fout gaan. Als het varken uitgeput is, moeten ze iets anders verzinnen. Maar wat? Ze kunnen niet meer zonder hun ventilatoren en beveiligingscamera’s. Een tragikomische animatie als fabel voor klimaatverandering.

Credits

Sound Design
Productiebedrijf
Studio Pupil
Distributie
Kaboom Distribution
Varken_affiche.jpg
Titel: Varken
Jaar: 2022
Duur : 9 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022
NFF Debuutcompetitie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Bekijk trailer

Stills

Stills
Stills