Ga naar inhoud
Jeugddocumentaire over buurmeiden en hartsvriendinnen Ismini en Komal die in één lange logeernacht veranderen van meisjes in jonge vrouwen. Animaties illustreren de intieme gesprekken.
De dertienjarige Ismini en twaalfjarige Komal zijn buurmeiden en hartsvriendinnen. Ze blijven regelmatig bij elkaar logeren. De logeerfeestjes gedurende een jaar zijn samengesmolten tot één lange nacht waarin de twee veranderen van meisjes in jonge vrouwen. Terwijl de meiden in voice-over uiteenlopende vriendinnenzaken bespreken, zijn ze in stop-motion beelden van bovenaf te zien, liggend, dansend en giechelend in hun bed. Animaties illustreren de intieme gesprekken over ongesteldheid, liefde en vriendschap.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Productiebedrijf
JvdW film
Omroep
OHM

Titel: Vannacht worden we vrouwen
Jaar: 2013
Duur : 15 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: NFF Jaarselectie
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.