Ga naar inhoud
Still

Van de koele meren des doods

Regie: Nouchka van Brakel
Psychologisch drama naar de roman van Frederik van Eeden. Een gefrustreerd meisje uit gegoede kringen eindigt na een mislukt huwelijk en een verliefdheid met dramatische afloop als morfine-hoertje.
Psychologisch drama gebaseerd op de gelijknamige roman van Frederik van Eeden. De film vertelt de geschiedenis van een gefrustreerd meisje uit betere kringen. Van een mislukt huwelijk en een daarop volgende verliefdheid op een componist, met wie ze een kind krijgt dat al snel sterft, belandt ze tenslotte als morfine-hoertje in de Parijse goot. De regisseur heeft de film een eigen karakter gegeven door Van Eedens naturalistische roman van een feministische invalshoek te voorzien.
Titel: Van de koele meren des doods
Jaar: 1982
Duur : 2 uur
Categorie: Speelfilm
Editie: NFF 1983
Jaaroverzicht

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still