Ga naar inhoud
Documentaire waarin de band Rowwen Hèze van het Limburgse dorp America naar Texas in Amerika reist. Daar gaan zij op zoek naar hun inspiratiebron, de Tex Mex muziek.
Documentaire waarin filmmaker Leon Giessen met de band Rowwen Hèze van het Limburgse dorp America naar Texas in Amerika reist. Daar gaan zij op zoek naar de Tex Mex muziek: accordeonmuziek die aan het begin van deze eeuw vanuit Oost-Europa is overgewaaid en door Mexicanen werd gespeeld bij de polka, wals en mazurka. De Tex Mex muziek is een grote inspiratiebron van Rowwen Hèze. De film toont beelden van hun bezoek aan het Duitse immigrantenplaatsje New Braunfels en Luckenhart, waar de band regelmatig in cafés optreedt en ze zijn te gast bij de broers Flaco en Santiago Jimenez, de onbetwiste grootmeesters van de Mexicaanse accordeon. Naast de accordeon lopen de liedjes en de teksten van zanger, componist en tekstschrijver Jack Poels als een rode draad door de documentaire.

Credits

Scenario
Set geluid
Omroep
NTR

Titel: Van America helemaal naar Amerika
Jaar: 1999
Duur : 58 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Competities: Plattelandsprogramma
Editie: NFF 2000

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still