Ga naar inhoud
Speelfilm naar het gelijknamige boek van Joost Zwagerman waarin een student geobsedeerd raakt door een neurotische prostituée die onderdrukt wordt door figuren uit de onderwereld.
Speelfilm is een vrije bewerking van het gelijknamige boek van Joost Zwagerman. Geïntrigeerd door het thema liegen vertelt Van Gogh het verhaal van een student, Simon (debuut voor acteur Ellik Bargai), die geobsedeerd raakt door de neurotische prostituée Lizzy (Amanda Ooms), en ontdekt dat deze onderdrukt wordt door figuren uit de onderwereld. Wanneer zij plotseling verdwijnt, gaat hij naar haar op zoek en vindt haar in een bordeel. Daar loopt het ultimatum van de afpersers bijna af.

Credits

Uitvoerend Producent
Production Design
Distributie
Productiebedrijf
Sigma Pictures Productions b.v.

Titel: Vals licht
Jaar: 1993
Duur : 1 uur, 34 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht, Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 1993

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still
Still