Portret van een jonge vrouw die op eigen benen wil staan, maar hiervan wordt weer­houden doordat ze aan epilepsie lijdt.
Hoe zou het zijn om abrupt je bewustzijn kwijt te raken? De cont­role over je eigen lichaam en leven kwijt te zijn? Angst te voelen, omdat een nieuwe aanval continue op de loer ligt? Regis­seur Jef Monté, die zelf op 29-jarige leeftijd epilepsie kreeg, volgt in deze docu­men­taire een jonge vrouw die op eigen benen wil staan, maar hiervan wordt weer­houden doordat ze aan epilepsie lijdt. De film laat het gevecht zien dat ze moet leveren om cont­role te krijgen over haar eigen leven. Gemaakt in het kader van Teledoc Campus.Titel: Vallend
Jaar: 2014
Duur : 25 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2014

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo Dioraphte