Ga naar inhoud
Veertiger Loet en zijn broer Winnie steunen volledig op hun vader. Als die plotseling overlijdt, besluit het onnozele tweetal hem in de vriezer te stoppen om zo diens uitkering te behouden. Met Fedja van Huêt en Guido Pollemans.
Loet is de veertig al gepasseerd, maar woont nog steeds met zijn broer Winnie thuis bij hun dominante en ongemanierde vader Baltus. De zoons leven van hun vaders uitkering en doen alles wat hij hen opdraagt, tot Baltus plotseling dood voor de televisie zit. Om de uitkering van hun vader te behouden, stoppen ze pa in de vriezer. Wanneer hun vader opgeroepen wordt voor zijn halfjaarlijkse hartcontrole, besluiten de broers in een bejaardentehuis verderop een oude man te ritselen die zich even kan voordoen als Baltus.
Poster Vaders & Zonen.jpg

Titel: Vaders & Zonen
Jaar: 2022
Duur : 1 uur, 20 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2023

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

vaders-en-zonen_still.0046438.jpg
vaders-en-zonen_still.0092134.jpg