Vissen is een populaire bezigheid in Nederland. Maar wat beweegt de hengelaars? En hoe ervaart een vis een haak in z’n bek?
In Nederland doet ruim een miljoen mensen aan voetbal, maar meer dan anderhalf miljoen Nederlanders vissen één of meerdere keren per jaar. Vissen is misschien wel de opmerkelijkste volkssport ter wereld. Een fanatieke visser: ‘Ik ben gewoon helemaal “verkarperd”.’ Deze documentaire van de broers en filmmakers Pieter-Rim en Maarten de Kroon duikt in de wereld van het vissen in Nederland. Is vissen een sport, een meditatieve vlucht, of is het als jagen, een onontkoombaar oeroud instinct? Wat gaat er door je heen als je hengelt, als je een vis vangt, of als je níets vangt? En: hoe ervaart die vis zo'n haak in zijn bek? Een filmische zoektocht naar de oervisser in de mens. Boven en onder water, op het IJ, aan de kust, op de Noordzee, in de stad, de polder en op en aan de meren en rivieren. Daarmee geeft de film een verrassend beeld van de parallelle wereld van vissers en de vis in Nederland.

Credits

Set geluid
Geluidsnabewerking
Visual Effects
Productiebedrijf
Windmill Film
Omroep
AVRO TV
Distributie
Amstelfilm

Titel: V.I.S.S.E.N
Jaar: 2012
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2012

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01