Documentaire over de Utrechtse componist Paul Bruinen die bij het componeren van een stuk voor een gamelanensemble denkt aan zijn vader, die als jongen mee moest vechten in de politionele acties en daar later nog vaak zwetend van wakker werd.
De Utrechtse componist Paul Bruinen maakt een stuk voor het gamelanensemble Gending dat zich richt op de acculturatie tussen Oost en West. Hij moet daarbij denken aan zijn vader, die als jongen mee moest vechten in de politionele acties. Zijn vader werd daarna vaak zwetend wakker, maar heeft er altijd over gezwegen. Toen Paul hem aan het eind van zijn leven vroeg of hij nog geheimen had, zei hij: `Er zijn daar dingen gebeurd, maar die neem ik mee in mijn graf'. In een mengeling van muziek uit de oude grammofoon van zijn vader en de klanken van de gamelan maakt Paul Bruinen het angstzweet van zijn vader hoorbaar. Angstzweet is het eerste deel van de serie Utrecht aan Zee: twaalf korte films over de verbeelding van de stad.

Credits

Productiebedrijf
drsFILM

Titel: Utrecht aan zee - Angstzweet
Jaar: 2004
Duur : 12 minuten
Categorie: Korte Documentaire
Editie: NFF 2004

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01