Ga naar inhoud
Ushi dreigt door haar familie te worden uitgehuwelijkt aan een sumoworstelaar. Een ongelukkige match. Dus gaat het bekende typetje van Wendy van Dijk in deze komedie op zoek naar een leukere man.
Ushi moet volgens de Japanse traditie voor haar dertigste verjaardag trouwen. Omdat de tijd dringt, besluit haar familie haar uit te huwelijken aan een enorme sumoworstelaar. Een ongelukkige combinatie, zo blijkt al snel, dus besluit de opmerkelijke tv-presentatrice eigenhandig op zoek te gaan naar een leukere kandidaat. Maar dan moet ze zichzelf eerst omtoveren tot ideale vrouw. Wendy van Dijks welbekende typetje reist in deze komedie de halve wereld over om haar droomman te vinden.

Titel: Ushi Must Marry
Jaar: 2013
Duur : 1 uur, 30 minuten
Categorie: Speelfilm
Competities: Jaaroverzicht
Editie: NFF 2013

Gouden FilmsRomantiekInternationaal

Gouden Kalf nominaties

Andere prijzen

Gouden Film (100.000 bezoekers speelfilm) (2013)

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.