In het pashokje van de eerste lingeriewinkel van de Koerdische Autonome Regio vinden vrouwen hun sensualiteit en seksualiteit terug na tijden van oorlog en onderdrukking.

Shapol Majid, een Koerdische Iraakse vrouw uit Nederland, heeft de eerste lingeriewinkel in haar geboorteplaats Suleimaniyah geopend. De winkel dient als een ontmoetingsplek voor vrouwen in de regio. Deze vrouwen zijn gevormd door de oorlog en onderdrukking en vervreemd van hun eigen lichaam door ziekte, verwondingen en de conservatieve seksuele moraal. Welk effect kan deze lingeriewinkel op hun leven hebben? Zal de lingerie, zo dicht op de huid, fungeren als een pleister op de wonde?

Titel: Up To G-Cup
Jaar: 2021
Duur : 1 uur, 21 minuten
Categorie: Lange Documentaire
Competities: Gouden Kalf Competitie
Editie: NFF 2021

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills