Ga naar inhoud
20220928_Storyspace_NFF_Utrecht_Mylene Sopacua019.jpg

Un(re)solved

Regie: Tamara Shogaolu

Spreek hun namen hardop uit, dan leer je hun verhalen kennen. Dit multiplatformproject laat zien dat ook nu geen gerechtigheid is voor de slachtoffers en hun nabestaanden van racistische moorden uit het Amerikaanse verleden.

Un(re)solved is gebaseerd op meer dan twee jaar aan rapportages, duizenden documenten en tientallen persoonlijke interviews. De interactieve documentaire vertelt de verhalen van vier levens die zijn afgebroken, vier zaken die werden onderzocht onder de Emmett Till Unsolved Civil Rights Crime Act, bedoeld om racistisch gemotiveerde, gewelddadige misdrijven uit de tijd van de burgerrechtenbeweging opnieuw tegen het licht te houden. Is er zoveel jaren na dato wel sprake van gerechtigheid, of worden de nabestaanden voor de tweede maal teleurgesteld? In ieder geval komen in deze bijzonder vormgegeven omgeving Roman Ducksworth jr., Peter Francis, Jimmie Lee Jackson, Alberta O. Jones weer heel even tot leven door beeld-, tekst-, audio- en archieffragmenten in het collectief bewustzijn. Leer hun verhalen kennen door hun namen hardop uit te spreken.

Un(re)solved was onderdeel van Storyspace 2022, een expositie in Bibliotheek Neude.

Credits

Sound Design
Conceptontwikkeling
Ado Ato Pictures
FRONTLINE
StoryCorps
Civil Rights and Restorative Justice Project at Northeastern University
RetroReport
PBS
GBH
BPM
Hudson Scenic
Productiebedrijf
Ado Ato Pictures
FRONTLINE
Titel: Un(re)solved
Jaar: 2021
Soort: Digitale cultuurproject
Editie: NFF 2022
Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Digitale Cultuurproductie (2022)
Tamara Shogaolu

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Un(re)solved.jpg