Kleurrijke animatie over een korte tramrit door het Amsterdam van de jaren dertig, die laat zien hoe de verschillende levens van arme en rijke stadsbewoners met elkaar vervlochten zijn.
Amsterdam, een kleine eeuw geleden. Vanuit een tram die een rit door de stad maakt, aanschouwen we in deze korte animatie de stadsbewoners, arm en rijk, tijdens hun dagelijkse routine. In de tram komen de verschillende levens van de arbeiders en de bourgeoisie tijdelijk bij elkaar en worden ze meegevoerd door elkaars buurten: eerst het keurige stadscentrum, dan de grauwere en levendige achterbuurt. Buiten de tram zien we flarden van hoe hun levens met elkaar vervlochten zijn. Gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Credits

Producent
Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking
Productiebedrijf
Stichting il Luster Films

Titel: Ultrakort - Tram
Jaar: 2020
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2020

GeschiedenisDramaAnimatieMaatschappij

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.