Ga naar inhoud
Still

Ultrakort - Overlast

Regie: Han Hoogerbrugge
Animatiefilm over het verval van de heer O. Verlast, die in korte, absurdistische en soms wrede scènes duidelijk maakt dat de scheidslijn tussen last hebben en overlast geven heel dun is.


De heer O. Verlast, een keurige man, kan de overlast van de mensen om hem heen niet meer aan. Een bal tegen het raam, een beller in een stiltecoupé in de trein, hij straft ze af door flink tegen hen brullen. Uiteindelijk keert de overlast zich tegen hem.
Animatie in de herkenbare eigen stijl van Han Hoogerbrugge toont het verval van een man die wil dat anderen zich gedragen. De korte scènes zijn zowel wreed als absurdistisch. Aan het einde is het duidelijk dat de scheidslijn tussen last hebben en overlast geven heel dun is.

Credits

Geluidsnabewerking
Sound Design
Visual Effects
Productiebedrijf
Submarine Film
Distributie
Pathé Distribution B.V
Titel: Ultrakort - Overlast
Jaar: 2011
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2011
Jaaroverzicht Animatie Competitie Publieksprijs

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still
Still