Ga naar inhoud
Binnen een paar minuten van het Wilde Westen via een vampierenkasteel en een jungle met dino's naar een buitenaardse planeet: een avontuur door de wondere wereld van film.
Deze animatie begint met een klassiek beeld uit westerns: een bankovervaller tegenover een sheriff, beiden klaar om hun revolver te trekken. De bandiet is sneller en raakt de hoed van de sheriff, die zijn evenwicht verliest en in een waterput valt. Die leidt hem naar een griezelig kasteel met een vampier. We gaan verder in een aansprekende wervelwind langs filmgenres, in deze liefdevolle ode aan spannende en opwindende films. Gerealiseerd in het kader van de elfde editie van Ultrakort, dat korte animatiefilms in de bioscopen en filmtheaters brengt.

Credits

Producent
Uitvoerend Producent
Sound Design
Productiebedrijf
Valk Productions
Coproductiebedrijf
Anikey Studios
Sound Design
Bob Kommer Soundstudio's BV

Titel: Ultrakort - Cliffhanger
Jaar: 2020
Duur : 2 minuten
Categorie: Korte Film
Competities: NFF Debuutcompetitie
Editie: NFF 2020

Actie & AvontuurHumorDramaKunst & CultuurAnimatie

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.