Ga naar inhoud
Drank maakt meer kapot dan je lief is. Het speelgoedvliegtuig van je zoontje bijvoorbeeld. Maar in deze stopmotionfilm neemt de fantasie een hoge vlucht.
De tienjarige Kevin en zijn zusje Jaimy lijden onder hun tirannieke vader. Kevin droomt ervan piloot te worden; het in elkaar sleutelen van een modelvliegtuigje is de eerste stap. Maar wanneer zijn zusje het speelgoed in handen krijgt, is het hommeles en gaat het vreselijk mis. Pa ontwaakt uit zijn roes, het vliegtuigje overleeft de landing niet. Broer en zus moeten in deze stopmotionanimatie een oplossing vinden om hun hechte band weer letterlijk en figuurlijk vleugels geven.

Credits

Regie
Producent
Coproducent
Scenario
Production Design
Sound Design
Geluidsnabewerking
Visual Effects

Titel: Ultrakort - Aeronaut
Jaar: 2021
Duur : 3 minuten
Categorie: Korte Film
Editie: NFF 2022

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Stills
Stills
Stills
Stills