Ga naar inhoud
Still

Uitgesloten

Regie: Mijke de Jong
Telefilm speelt zich af in 1983. Twee jongens, opgegroeid in het milieu van Jehovah's Getuigen, komen in het totaal andere milieu van hun vriendinnen terecht.
Uitgesloten speelt zich af in 1983. Jonathan is een 18-jarige jongen die, net als zijn beste vriend Coen, opgegroeit in het milieu van Jehovah's Getuigen. In deze wereld met strenge regels houden Jonathan en Coen er echter hun eigen ideeën op na. Beiden hebben een vriendin, Marjan en Annemiek, die in een totaal ander milieu verkeren: de meisjes studeren aan de kunstacademie en gaan om met krakers. Tegenover hun vriendinnen zwijgen de jongens over hun afkomst en zij houden Marjan en Annemiek angstvallig verborgen voor hun gemeenschap. Zo leiden de vrienden een dubbelleven: enerzijds gaan ze langs de deuren om de Ontwaakt! te verspreiden en spelen in een bandje van Jehovah's Getuigen, anderzijds bezoeken ze skaconcerten en kraakcafé's en raken zo meer en meer betrokken bij het wereldse leven van Marjan en Annemiek.
Titel: Uitgesloten
Jaar: 2000
Duur : 1 uur, 24 minuten
Categorie: Lang Televisie Drama
Editie: NFF 2000
Jaaroverzicht Gouden Kalf Competitie

Gouden Kalf nominaties

Beste Acteur Televisiedrama (2000)
Egbert-Jan Weeber

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still
Still