Ga naar inhoud
Still

Uit het hart van Odessa

Regie: André Schreuders
Documentaire over de bewoners van de krottenwijken van Odessa, Oekraïne. Muzikant Alec Kopyt gaat op zoek naar mensen om mee te spelen en merkt dat de Joodse traditie nog sterk leeft.
'Drink jij wodka?' vraagt een zichtbaar aangeschoten inwoner van Odessa aan filmmaker André Schreuders terwijl hij in de camera kijkt. Een vrouw neemt hem vervolgens ongevraagd mee naar een achterbuurt en toont hem een huis dat op instorten staat. De inwoners van Odessa vinden het interessant om gefilmd te worden. Maar het leven in de krottenwijk is zeer armoedig en de mensen voelen zich in de steek gelaten door de regering in Kiev. In deze documentaire staat vooral de muziek centraal. De Amsterdamse muzikant Alec Kopyt is terug in zijn geboortestad en wordt benaderd voor een groot optreden. Schreuders volgt hem op zijn zoektocht naar lokale muzikanten om mee samen te spelen. De Jiddische traditie is nog steeds sterk vertegenwoordigd in de oude Russische stad die tegenwoordig deel uitmaakt van Oekraïne. Volgens een pianist zijn zelfs alle inwoners van Odessa van Joodse afkomst.

Credits

Set geluid
Sound Design
Productiebedrijf
AS Film
Distributie
AS Film
Titel: Uit het hart van Odessa
Jaar: 2007
Duur : 1 uur
Categorie: Lange Documentaire
Editie: NFF 2007
Hoofdprogramma

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still