Satirische serie over het reilen en zeilen van het commerciële televisiestation TV7. Fictie en werkelijkheid lopen door elkaar met tv-persoonlijkheden die zichzelf spelen.
Theatergroep Mug Met de Gouden Tand, het creatieve brein achter de serie Hertenkamp, bedacht ook TV7, een negendelige humoristische televisieserie over het reilen en zeilen van het commerciële televisiestation TV7. Ooit kende de zender gouden tijden, maar tegenwoordig probeert het met beroerde programma's het hoofd boven water te houden. Om TV7 te redden gooit de in een midlifecrisis verkerende manager Bert Lion het roer om. Geen oppervlakkig en goedkoop amusement meer. TV7 moet worden gerestyled tot een kwaliteitszender waarin coryfeeën de kijkcijfers opkrikken. De koerswijziging zorgt echter voor veel onrust op de werkvloer. In de serie lopen fictie en werkelijkheid door elkaar. Echte tv-persoonlijkheden spelen zichzelf en personages uit de serie Hertenkamp hebben af en toe een gastrol. In Betrapt, de eerste aflevering, stelt het managementteam de aandeelhouders een ultimatum en zorgt Peter Jan Rens voor een schandaal in omroepland.

Titel: TV7 - Betrapt
Jaar: 2002
Duur : 25 minuten
Categorie: Kort Televisie Drama
Editie: NFF 2002

NFF Archief

Informatie over deze film, televisie- of interactieve productie bevindt zich in het NFF Archief. In het NFF Archief staat informatie over producties die in de afgelopen festivaledities vertoond zijn. Het NFF beschikt niet over dit materiaal, daarover kun je contact opnemen met de producent, distributeur of omroep. Oudere films zijn soms ook terug te vinden bij Eye Filmmuseum of bij het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid.

Stills

Still